jobbdator.se » Blog Archive Gratis program för att rensa din gamla dator.

content top

Gratis program för att rensa din gamla dator.

Gratis program för att rensa din gamla dator.
Print

När du har köpt en ny dator och med förhoppningsvis inte alltför stort besvär har fört över informationen till den nya dator så uppstår ju frågan vad du ska göra med dina gamla dator? I många fall känns det som den vettigaste användningen är som bojsten, men ibland så kan datorn göra nytta hos någon annan.

Om din gamla dator ska användas hos någon utanför företaget bör du se till att effektivt radera all information som finns på datorn. Det räcker inte med att slänga filerna och tömma papperskorgen – det räcker inte ens med att formatera om hårddisken. För att vara säker på att information som du inte vill sprida (ekonomisk information, rapporter, kundinformation, lösenord och mycket annat)  inte kommer ut måste du använda speciella program som upprepade gånger skriver över utrymmet med nonsensdata. När du har gjort det så är det extremt svårt, för att inte säga omöjligt för de flesta, att få fram informationen igen. Att göra denna radering tar tid, men låt datorn stå på över natten så är det klart nästa morgon (eller efter helgen om du har en extremt stor disk).

Nedanstående alternativ är gratis

Freeraser: Free Shredder

Active@ Kill Disk Hard Drive Eraser – har även en mer avancerade betalversion

Eraser Secure Data Removal Tool

Darik’s Boot and Nuke

Det finns många fler alternativ, både gratis och betalversioner. Sök på “wipe disk” om du vill ha fler alternativ.
diskcrash

Samma situation uppstår också om du byter hårddisk i din dator men det kan då vara svårt att radera den eftersom du inte kan göra det innan du byter och när du har bytt har du kanske ingen möjlighet att komma åt disken.  Skaffa i så fall ett externt hårddiskkabinett – det kostar någon hundralapp. I det kan du montera den gamla disken så att du kan radera den. Sen kan du ju alltid använda den som extradisk när du nu har möjlighet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Sök efter mer information:

Anpassad sökning

Print


2 kommentarer till “Gratis program för att rensa din gamla dator.”

  1. […] Gratis program för att rensa din gamla dator […]

  2. […] Gratis program för att rensa din gamla dator Spara och/eller Dela med […]

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.


Clicky Web Analytics 86 databasfrågor och sidan laddas på 2.048 sekunder.