jobbdator.se » Blog Archive Lär dig mer om Office-paketet – gratis!

content top

Lär dig mer om Office-paketet – gratis!

Lär dig mer om Office-paketet – gratis!
Print

Många som använder Microsoft Office utnyttjar bara en bråkdel av de funktioner som finns, det är dessutom inte helt ovanligt att man utnyttjar programmen “felaktigt”  vilket ofta gör att man gör det svårare för sig än det behöver vara.

Botemedlet mot detta är naturligtvis  utbildning. Många av oss har svårt att komma loss för att gå kurser, dessutom verkar de aldrig gå på tider som passar mig. I en tidigare artikel tog jag upp webbaserad utbildning som ett sätt att komma runt detta. När det gäller Office så finns det dessutom gratis utbildning, så nu finns det inte så mycket att skylla på.

msonline

Microsofts svenska utbildningswebb innehåller

 • 25 avsnitt om Excel
 • 26 avsnitt om Word
 • 20 avsnitt om Powerpoint
 • 18 avsnitt om Outlook

samt avsnitt om Access, Visio och Project

Microsoft Office-utbildning på svenska hittar du här.

Den engelska versionen innehåller dessutom kurser om  SharePoint Server, Live Meeting m.m. Den engelska utbildningen hittar du här.

OpenOffice är ju ett gratis alternativ till Microsoft Office. De har också webbaserade utbildningar, utbudet är dock rätt tunnt än så länge, det innehåller bara Calc. Openoffice lektioner i Calc  (fungera även för excel) hittar du här

 

Sök efter mer information:

Anpassad sökning

Print


2 kommentarer till “Lär dig mer om Office-paketet – gratis!”

 1. Amino says:

  Hej om det är gratis vill jag börja denna distans kurs.Jag skall börja jobba och senare vill jag även studera.Därmed undrar jag kan man börja när som helst, Jag vill börja så fort som möjligast.
  För datakunskap är verkligen viktigt i dagsläget.
  Får man hjälp om man behöver inom webben.Finns det lärare som man kan kontakta regelbundet.Jag vill lära mig word, exel och powerpoint.Jag behöver stöd från er lärare.Kan man studera närsomhelst när man har tid eftersom om man vill jobba heltid.Kan du berätta lite om kursen och om det är helt gratis.

  Tack på förhand

 2. Carl Julin says:

  Kurserna är gratis och är självstudiekurser från Microsoft – dvs ingen lärarledd undervisning.

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.


Clicky Web Analytics 86 databasfrågor och sidan laddas på 2.352 sekunder.