jobbdator.se » Blog Archive Webbaserat ekonomisystem - en uppdatering

content top

Webbaserat ekonomisystem – en uppdatering

Webbaserat ekonomisystem – en uppdatering
Print

För några månader sedan skrev jag om att använda webbaserade tjänster för bokföringsprogram. Detta område är ju i ständig utveckling så jag tänkte att jag skulle uppdatera beskrivningarna samt komplettera med ytterligare några leverantörer av denna tjänst.

Var och en av dessa leverantörer har sin speciella fördel – det som en tycker är en viktig funktion är ointressant för en annan. Samtliga har dock de fördelar som en webbtjänstlösning har- du slipper bekymra dig om att hålla programvaran uppdaterad, du behöver inte hantera säkerhetskopiering och du kan komma åt ditt system från vilken internetansluten dator som helst. Dessutom slipper du initialinvesteringen och serviceavtal och får istället en driftskostnad.

speedledgerSpeedledger koncentrerar sig på bokföringsbiten, deras specialitet är att de har koppling till internetbank. Fungerar med Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank, Länsförsäkringar Bank, SEB och Nordea. Integrationen med banktjänsten underlättar avstämning av bankkontot och gör att bokföring och bankkonto är avstämda. Om du har många betalningar är detta en tjänst du bör titta närmare på.economic
e-conomic är ett ekonomisystem med fler funktioner. I grunden finns två versioner, Small och Standard, skillnaden är att Small har en begränsning i antal verifikationer.  Grundversionen innehåller bokföring, leverantörsreskontra, fakturering, kundreskontra samt rapporter. Till e-conomic finns ett antal tilläggsmoduler exempelvis prenumerationshantering, lager och inköp samt projekt vilket är intressant för dig som har sådan verksamhet.
fortnoxFortnox Bokföring innehåller precis som de övriga en leverantörsreskontra, man har dessutom kostnadsställen och projektredovisning. Endast en version av bokföring finns, men Fortnox har även moduler för Fakturering inklusive avtalsfakturering, Order, Tidredovisning,Säljstöd och Webbshop med koppling till Kreditor coh Auriga för betalningar.
SpecterSpecter är ett webbaserat affärssystem med många funktioner: CRM, Ärendehantering,Kreditupplysning, Order/Faktura, Avtalsfakturering, Butikskassa, Lager, Inköp, Webshop, Leverantör, Bokföring, Export/Import samt koppling till Kreditor och DIBS för betalningar.
24sevenOffice24SevenOffice är ett annat alternativ med flera moduler: CRM, Ekonomi, Projekt  och E-handel. Projektmodulen innehåller bl.a. funktioner för webbkonferens.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
[ad#468×15-link]

Sök efter mer information:

Anpassad sökning

Print


6 kommentarer till “Webbaserat ekonomisystem – en uppdatering”

 1. jobbe says:

  Har provat SpeedLedger (Swedbanks e-bokföring) i ca en månad.

  Den största bristen är att man blir utloggad (från Internet-banken) efter 15 minuter utan att klicka. Det är alldeles för kort tid!

  Både Swedbanks helpdesk (LRF Konsult) och SpeedLedger var mycket hjälpsamma under starten, men det vore bättre om programmet var så intuitivt att det “bara var att köra”. Där når man inte riktigt ända fram.

  Trots ambitionen att man inte ska behöva “kunna bokföring”, så är många funktioner mycket tradionella bokföringsfunktioner, till exempel “reskontra” i stället för smarta betalningsrapporter som erbjuder samma funktion och mer därtill.

  Menystrukturen är ganska rörig, och navigeringen en smula besvärlig; man får starta om från huvudnivån hela tiden.

  Beräknad lagerförbrukning (t.ex. i mindre butik) stöds inte – man får ta fram miniräknaren i stället.

  En del mindre användbarhetsbrister finns också (Enter fungerar bara i vissa formulär, och TAB-ordningen är paj i e-dagsavslut).

  Sammanfattningsvis tycker jag att SpeedLedger är en utmärkt idé och bättre än det gamla SPCS-program som jag använt tills nu. Det finns dock mycket kvar att förbättra i SpeedLedger.

  Jag tänkte framföra dessa synpunkter direkt till SpeedLedger, men deras kontaktformulär är olyckligtvis begränsat till 255 tecken(!).

  • Carl Julin says:

   Tack, det var bra synpunkter. Fast utloggningen efter 15 minuters inaktivitet är väl en internetbankfunktion?
   Jag harbehållit mitt gamla program, mest pga av att det INTE var en bra ide att byta direkt vid årsskiftet, vänta tills bokslutet för fg år är helt klart. (och nu när det är klart har det inte blivit av).

 2. Andreas says:

  Hej
  Tack för ett bra blogginlägg om just webbaserad bokföring – något som jag är mycket intresserad av att gå över till!

  Jag undrar nu om någon känner till något system där jag kan hantera flera företag i samma program? Eller det kanske samtliga dessa webbaserade program kan?

  Om så är fallet – vet ni om det oftast ingår i tjänsten eller om det är ett tillägg?

  Mvh Andreas

  • CJ@jobbdator says:

   I en webbbaserad lösning så använder ju alla samma program men har olika login och databaser så på så sätt skulle det ju gå (dvs att du har flera login). Men jag tror att flera erbjuder “byråtjänster” så att du kan ha flera bolag på ett login.

 3. Christoffer says:

  Hej,
  varför skriver ni inte om Briljant som är ett bra redovisningssystem som vi använder. Det är online – saas – och fungerar supersmidigt för både oss (rev.byrå) som kunder.

  • CJ@jobbdator says:

   Hej,
   har just kollat på Briljant och det ser intressant ut. Dock så är det inte en SaaS- lösning då det kräver att du köper en licens av programvaran, det är i stället en s.k. ASP-lösningen,
   För en slutanvändare behöver det i praktiken inte spela någon roll, men lösningen passar bättre – kostnadsmässigt – för det lite större företaget med fler användare

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.


Clicky Web Analytics 88 databasfrågor och sidan laddas på 2.514 sekunder.