Om oss

Sverige bygger på det egna företagandet. Vi har som land en stolt tradition av att både uppmuntra och ta hand om företag där vi hjälper dessa att få bästa möjliga förutsättningar att lyckas. Det är ingen slump att HM, IKEA, Volvo och senast Spotify seglar under vår blågula flagga.

Någonstans har även dessa jättar börjat och det, om något, torde vara inspirerande även för andra. Är det du och din affärsidé som blir nästa stora export och är det om dig vi i framtiden kommer att skriva alla superlativ om? Det är inte omöjligt, men var medveten om detta: det kommer att krävas ett extremt hårt jobb från din sida.

Alla egna företagare har en gemensam nämnare – oavsett vilken bransch det handlar om – och detta i att man har en ägare som arbetat hårt och som lagt undan egentligen allt för att fokusera på att få hjulen att snurra. Som företagare har man ingen trygghet – den skapar man själv och detta genom ett hårt jobb där man tvingas prioritera bort annat under en längre tid.

Blod, svett och tårar kommer först – därefter kan man njuta av den dessert man dukat upp till sig själv. Det är också det första rådet vi kan ge dig som funderar på att testa dina vingar: var beredd på att offra ganska mycket. Ingenting kommer gratis och det är du och de ansträngningar du är beredd på att göra som kommer att avgöra lönsamheten.

Vi som driver den här sidan har lång erfarenhet av det egna företagandet. Vi vill dela med oss av våra kunskaper, visa upp vägar som är värda att ta – och vilka du ska undvika. Sidan kommer att innehålla tips, råd och fakta. Vår förhoppning är att du som läsare ska få en bättre bild av hur ett eget företagande fungerar och därigenom kanske vågar ta steget själv. Välkommen.