Äntligen dags för outsourcing av lön

Det blev för mycket att hantera när Eva anställde. Bokföring var svårt men nu blev det värre. De anställdas lön krävde att hon funderade på outsourcing.

Det var en alldeles speciell känsla när Eva för första gången skulle anställa. Hon hade länge jobbat ensam med att städa åt olika företag. Men nu hade antalet jobb skjutit i höjden och hon hade inte en chans att hinna med dem alla. Det fanns endast två vägar att gå. Antingen att tacka nej till nya kunder eller anställda.

Säga nej fanns inte i hennes värld så det fick bli att anställa. Men innan dess hade hon satt sig in i vilka regler som gällde för anställda. De skulle ha lön samma dag varje månad, övertids- och semesterersättning och givetvis försäkringar när de var på jobb. Det var minst sagt mycket nytt att lära.

Tips om outsourcing av lön

Hon insåg att det skulle bli mer kontorsarbete och mindre tid för jobb. En anledning till att det skulle ta lång tid var för att hon var dålig på bokföring. Snart såg de nyanställda hur hon kämpade och en av dem berättade om en kompis som jobbade på ett företag som jobbade med outsourcing av lönehantering.

Eva som var säker på att det skulle bli dyrt tvekade. Men till sist blev det ohållbart och hon kontaktade företaget. Till sin förvåning blev det inte så kostsamt som hon trodde. Visst kostade det, men om hon istället kunde jobba med saker som gav pengar skulle hon tjäna mer än hon skulle få betala. Den kunskapen fick henne att ta beslutet att anlita hjälp.