Skyltar som håller för regn och vind i Göteborg

Skyltar får stå ut med en hel del i vädret i Göteborg. Här gäller det att sätta upp en skylt med god kvalitet, annars verkar företaget lika rostigt som skylten.

En skylt sitter ute i ur och skur. Vädrets påfrestningar gör att skyltar av lite sämre kvalitet snabbt rostar sönder. Detta kan tyvärr avspeglas negativt på det budskap som skylten framför. När det gäller skyltar som tillhör företag kan detta vara mycket beklagligt, eftersom skylten är en del av företagets varumärke.

Sannolikt hade du inte haft någon större tilltro till det advokatkontor vars skylt blivit nästan oläslig. Om de sköter sin externa kommunikation på detta sätt, kan de verkligen ta hand om sina kunders ärenden ordentligt? Och om skylten tillhör en bilfirma – hur sköter de då rostbehandlingen av bilarna som lämnats in?

Skyltar av god kvalitet ska också ha god design

I Göteborg finns det dock experter på skyltar som kan erbjuda skyltar av högsta kvalitet. Vädret i Göteborg är som bekant lite extra hårt vad gäller regn och vind, och de skyltföretag som levererar skyltar på västkusten har sannolikt behövt ta hänsyn till detta i sin produktion. Många av Göteborgs skyltföretag levererar till hela landet, och det kan vara värt att jämföra priser och material olika leverantörer emellan.

Den som är ute efter en bra och hållbar skylt bör inte heller bortse från vikten av att skaffa en skylt med god design. Bara för att den skylt är i bra skick under lång tid behöver den inte per automatik vara snygg. Företag bör särskilt vara noggranna med att inkorporera sitt ordinarie varumärkesarbete i designen av sina skyltar.