Ett arbetsbord för industri är inte att leka med

Alla behöver sitta eller stå och jobba men ett vettigt, välutrustat arbetsbord för industri
är avgörande för effektiviteten, hur produkten blir och hur personalen mår under processen.

Man tillbringar ju faktiskt en tredjedel av dygnet på jobbet. I bästa fall sover man en tredjedel och resten av tiden väljer man vad man vill hitta på. Arbetsmiljön formar hur man mår resten av tiden så det är viktigt att man har bra förutsättningar för att göra bra ifrån sig. Att stå fel eller sitta fel gör ont. Att behöva sträcka eller böja sig efter material skapar stress.

Ett enkelt redskap för att må bra och jobba bra är därför att ha investerat i ett genomtänkt anpassningsbart arbetsbord för industri.

Spännande att jobba vid ett arbetsbord för industri, men det måste vara rätt spänning

Att hitta ett flexibelt, justerbart arbetsbord behöver inte vara så svårt om man får hjälp. Ett enkelt höj- och sänkbart standardbord kan byggas på med moduler och bli avancerade anpassade bord för olika sorters produktions- och arbetsmiljöer.

Men vid tillverkning och i industriella miljöer kan det uppstå elektrostatiska laddningar som kallas ESO. Dessa är kanske inte farliga att ha i sig, men kan ge överraskningar när de omvandlas till ESD, elektrostatiska urladdningar. Då kan de förstöra elektroniska produkter och kännas som obehagliga stötar för människor.

Ett bra ergonomiskt arbetsbord kan därför enkelt förses med ESD-skydd som tar bort risken för att skada elektronisk utrustning och personal och ökar effektiviteten.