När man behöver mobilt kylaggregat

Om man behöver kyla ner matvaror eller drycker under en kortare period är lösningen att hyra från företag som arbetar med uthyrning av mobila kylaggregat.

Att arrangera ett utomhusevenemang kräver omsorgsfull planering. Kanske det är en musikfestival eller en regatta i skärgården. Att samla många människor kräver inte bara en bra yta utan också allt annat som behövs när man samlas: mat, toaletter, sjukvård och brandsäkerhet. Det värsta exemplet på ett dåligt arrangerat evenemang var väl den exklusiva musikfestivalen Fyre som 2017 skulle gå av stapeln på Bahamas.

Kända influencers, modeller och musiker gjorde mot en ersättning på över två miljoner reklam för det som skulle bli århundradets mest påkostade festival. Ett kulturellt ögonblick där musik, mat och konst skulle erbjudas på ett sätt som aldrig tidigare skådats. Efter 48 timmar hade 95 % av biljetterna sålt slut. Trots varningar om att evenemanget inte skulle gå att genomföra flögs biljettköpare med privatjet till området.

Räddningen för många vara att man skaffat mobila kylaggregat

När gästerna anlänt till festivalplatsen insåg det att allt inte stod rätt till. Området såg ut som en byggplats och de luxuösa inkvarteringarna visade sig vara tält. Man hade inte planerat för mat åt alla de exklusiva gästerna som kom och det totala misslyckandet var bara att acceptera. Det som bjöds att äta var godis och ostsmörgåsar som flugits in. Biljetterna till festivalen, som visade sig vara ett avancerat bedrägeri, hade kostat upp till 12.000 dollar.

Som tur var hade man åtminstone satsat på att ha mobila kylaggregat på platsen vilket räddade den mat och de drycker man lyckats få dit. Festivalens arrangör dömdes till sex års fängelse för bedrägeri. När han på grund av gott uppförande kom ut redan 2023 hade han redan planer på en Fyre festival 2. Han påstod då att biljetterna var slutsålda.